Det här receptet är endast tänkt som en inspiration, hitta gärna på egna kryddblandningar men tänk på att sötman i pumpan måste balanseras upp av rejält med kryddor. En pumpa på ca 1 - 1,5 kg är lagom tillbehör till 4 pers. Goda sorter är Hokkaido, Butternut och Muscat.
1 pumpa
2 vitlöksklyftor
2 piri piri eller egen hemtorkad efter tycke och smak
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk timjan
1 tsk hel svartpeppar
1 dl olivolja
salt
Sätt ugnen på 200°
Kärna ur och klyfta pumpan, skalet mjuknar en del men inte helt i ugnen så skala om du vill.
Mortla peppar, örter, chili, vitlök och salt till en pasta och blanda med oljan.
Pensla eller gnid in pumpaklyftorna noga och ugnsbaka 20 - 30 min mitt i ugnen
Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv
info@brannerietsgard.se
0413-184 23
Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!
Öppettider
Stängt för säsongen, öppnar igen den 29/4 2023