Det här receptet är endast tänkt som en inspiration, hitta gärna på egna kryddblandningar men tänk på att sötman i pumpan måste balanseras upp av rejält med kryddor. En pumpa på ca 1 - 1,5 kg är lagom tillbehör till 4 pers. Goda sorter är Hokkaido, Butternut och Muscat.
1 pumpa
2 vitlöksklyftor
2 piri piri eller egen hemtorkad efter tycke och smak
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk timjan
1 tsk hel svartpeppar
1 dl olivolja
salt
Sätt ugnen på 200°
Kärna ur och klyfta pumpan, skalet mjuknar en del men inte helt i ugnen så skala om du vill.
Mortla peppar, örter, chili, vitlök och salt till en pasta och blanda med oljan.
Pensla eller gnid in pumpaklyftorna noga och ugnsbaka 20 - 30 min mitt i ugnen
Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv
info@brannerietsgard.se
0413-184 23
Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar.