XR0D0465
XR0D6435

Välkommen till Bränneriets Gård

Vi, Anders och Margitha Nilsson, driver sedan många år tillbaka familjegården och lantbruket runt det gamla Bränneriet, ett hus så förfallet så Margitha många gånger önskade att de kunde köpa det bara för att jämna det med marken.

När vi 2006 beslutade oss för att köpa det gamla brännvinsbränneriet var det ett helt annat projekt som låtit växa inom oss. Huset skulle renoveras och ge plats till både bostäder och en gårdsbutik där vi skulle erbjuda ekologiska bär och grönsaker och mathantverk utan tillsatser.

Sedan vi öppnade gårdsbutiken 2012 har verksamheten vuxit och nu finns även ett café där vi serverar härbakat och lättare luncher med utgångspunkt från säsongens odlingar och där allt är bakat och lagat av oss från grunden. Vi utvecklas hela tiden och nya produkter kommer till varje år, både egna och annan lokalproducerad mat, växter och bruksföremål. Det händer en del även i odlingarna varje år och målet är att det ska bli en njutbar och inspirerande besöksträdgård. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en enklare lunch och en promenad i odlingarna!

Egen odling

Säsongen startar i maj när den gröna sparrisen tittar upp ur jorden och pågår fram till jul. Vi odlar allt efter ekologiska principer, ”för hand” och erbjuder ett brett utbud med stor mångfald. Detta kompletteras under säsongen med en mängd olika bär som ni kan plocka själv.

Mathanverk

Förutom alla bär och grönsaker erbjuder vi även eget mathantverk. Vi tillverkar allt själv, hantverksmässigt på gammeldags vis, helt utan tillsatser. Även här är det breda utbudet och de egna odlingarna basen. Vi har allt från ramslökspeston på våren till hallonglöggen vid juletid.

Hantverket och odlingarna må skötas med gamla metoder, men vi försöker hålla en modern profil både utseendemässigt och smakmässigt.


Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv

info@brannerietsgard.se
0413-184 23

Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!

Öppettider

Stängt för säsongen, öppnar igen den 29/4 2023Bränneriets Gård © 2023 - Hemsida skapad av Webb46