Logga: Bränneriets Gård
 

Gårdsbutik & Café

Vecka 39 - 50 meny, serveras 11.30 - 14.30  Fredagen den 10/12 är caferummet abbonerat så ingen lunch den dagen

Under hösten kommer en liten LUNCHBUFFÉ att stå framme i caférummet under lunchtiden.

Den innehåller paj, soppa, sallad, sås, nybakat bröd och pålägg. Innehållet varieras men är alltid bakat och lagat från grunden hos och så långt det går utgår vi från våra odlingar.

Kom och bli överraskade för 120:-/pers (70:-/barn under 13 år).

Pannkakor till barner kommer att finnas, 40:-

Allt vi serverar är laktosfritt och glutenfria alternativ finns alltid.

 

Bordsbokning görs på 0413-18423 (under dagtid) eller info@brannerietsgard.se

Välkomna in till vår gårdsbutik där vi erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. På våren hittar du även tomat-,chili och sommarblommeplantor uppdragna av oss.

De egna produkterna har under året fått sällskap av annan lokalproducerad mat så som honung, kött, olja. Gemensamt för alla är att de håller en hög kvalitet och är gjorda "på riktigt". Tant Nillas glass, kryddblandningar till säsongens matlagning, lakrits från Almaregården, kyckling från Ebbatorpet, tuppkorv från Lunnarps Tupp, ibland Ådalas ostar, Eslövsvinäger är några av dem. Även i år säljer vi det goda ekologiska frysta köttet från Gunnaröds Gård.

På hyllorna står också svenska bruksföremål av hög kvalitet. Från Växbo lin finns bl.a. handdukar och disktrasor (de bästa som finns) och handgjorda borstar, degskrapor mm från Iris Hantverk, gotländska lammskinn. Linoljesåpa och linoljefärg från Genarp och hantverksgjort tvål. Skäm bort dig själv eller köp en present till någon ni tycker om!

Café med gokaffe och härbakat samt lättare luncher

Gårdsbutiken öppnade 2012 och i caféet serverar vi luncher och kakfika som alltid har sin utgångspunkt från vad som är i säsong och odlas just nu. Alla våra öppetdagar kan du komma och njuta av det bästa säsongen har att erbjuda i form av hembakade kakor, vår egen must och nektar samt lättare luncher (se den gröna menyrutan ovan). Allt lagas och bakas av oss på gården. Luncherna serveras 11.30-14.30 alla våra öppetdagar. Ruggiga dagar under hösten tänder vi brasan! Slå dig ner med en inspirationsbok eller tidning och njut i lugn och ro. Och tillåter vädret är självklart vår stora och populära uteservering öppen och barnen är välkomna i lekhörnan!

 Kransbindarkvällar 22-25/11 2021 FULLBOKAT

Vi samlas 18.00 i butiken där vi byggt upp arbetsstationer för kvällen. Vi har laddat upp med en massa roligt material, både från natur, trädgård och inköpt som du får nyttja fritt till din krans. Det finns möjlighet att köpa till mer material till kreativt julpyssel såsom plantera julgrupper eller göra krans runt blockljus, uppgradera till större krans, krans till bordet osv…

När vi börjar känna oss lite färdiga och hungriga går vi in i det mysiga caférummet och tar för oss av soppan, det nybakade brödet, kaffe och kaka.

Max 15 pers/kväll, är ni ett sällskap på fler än 10 kan vi även ta emot er på söndagen den 21/11 18.00.

Pris 450:-/man som betalas på plats.

Anmälan är bindande och görs på info@brannerietsgard,se

 

Julmat på Bränneriet

I år kommer vi att servera en julbuffé vid 3 tillfällen. Vår vana trogen lagar och bakar vi allt från grunden och det vi inte odlar själv köper vi in lokalt. Endast förbokning via mail och maxantal 50p. 325:-/man.

Fredagen den 26/11 incheckning 18-19  Ca 10 platser kvar                                                                                                          

Söndagen den 5/12 incheckning 17-18  Fullbokad                                               

Fredagen den 10/12 incheckning 18-19  Fullbokad

 Är ni en grupp på minst 10 personer så finns det möjlighet att boka andra tider i mån av plats och tid. Måndagar helt stängt.

Meny:

Fänkålsgriljerad skinka, kalvköttbullar, rökt och gravad lax, 2 sorters sill, rökta korvar, vegetarisk paté, svill, timjanpotatis, janssons frestelse, ugnsbakad pumpa, grönkålspaj, rödbetssallad, rödkål, grönkålssallad, brysselkål,ägghalvor med topping, bröd-smör-ost och förmodligen lite till...

Risgrynsgröt, hallonsås, saffransbiscotti, hemgjort godis. Kaffe/te.

Serveringstillstånd finns så vi erbjuder både lokal öl, vin och juliga snapsar. Alkoholfria drycker finns till de som så önskar.   

                                                                                                                                                                                        

Grupper

Vi har möjlighet att ta emot både små (dock minst 10) och stora grupper efter bokning. Det finns även serveringstillstånd för alkohol. Max 50 sittande personer och bussparkering är inget problem. All mat är givetvis gjord av oss från grunden och de råvaror vi inte producerar själv köper vi in lokalt. 

 

 

Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv

info@brannerietsgard.se
0413-184 23
 

Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!

Öppettider

Tosdag - fredag 11-17

Lördag - Söndag & helgdagar 11-15

Söndag den 19/12 blir vår sista öppetdag för säsongen.