Logga: Bränneriets Gård
 

Gårdsbutik & Café

Välkomna in till vår gårdsbutik där vi erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar.

De egna produkterna har under året fått sällskap av annan lokalproducerad mat så som honung, kött, olja. Gemensamt för alla är att de håller en hög kvalitet och är gjorda "på riktigt". Gotlandschipschips, fermenterade grönsaker, kryddblandningar till säsongens matlagning, lakrits från Almaregården, kyckling från Ebbatorpet, tuppkorv från Lunnarps Tupp, ibland Ådalas ostar, Eslövsvinäger är några av dem. Även i år säljer vi det goda ekologiska frysta köttet från Gunnaröds Gård.

På hyllorna står också svenska bruksföremål av hög kvalitet. Från Växbo lin finns bl.a. handdukar och disktrasor (de bästa som finns) och från Iris hantverk har vi handgjorda borstar, degskrapor och grytlappar, gotländska lammskinn. Linoljesåpa från Genarp och hantverksgjort tvål från Eslöv. Skäm bort er själv eller köp en present till någon ni tycker om!

Café med gokaffe och härbakat samt lättare luncher

Gårdsbutiken öppnade 2012 och nu är även caféet i full gång med luncher och kakfika som alltid har sin utgångspunkt från vad som är i säsong och odlas just nu. Att servera säsongens bästa råvaror ser vi som en självklarhet. Alla våra öppetdagar kan du komma och njuta av det bästa säsongen har att erbjuda i form av hembakade kakor, vår egen rabarber- äpple-, eller jordgubbsdricka, eller våra lättare luncher i form av pajer, sallader, soppor eller ekologiska burgare. Allt lagas och bakas av oss på gården. Luncherna serveras 11.30-14.30 alla våra öppetdagar. Ruggiga dagar tänder vi brasan! Slå dig ner med en inspirationsbok eller tidning och njut i lugn och ro. Och tillåter vädret är självklart uteserveringen öppen!

Grupper

Vi har möjlighet att ta emot både små och stora grupper efter bokning. Det finns även serveringstillstånd för alkohol. Max 50 sittande personer (30 inne i Coronatider)och bussparkering är inget problem. All mat är givetvis gjord av oss från grunden och de råvaror vi inte producerar själv köper vi in lokalt. 

 

VÄLKOMNA TILL BRÄNNERIETS JULMIDDAG eller TAKEAWAY

Under 5 tillfällen i december välkomnar vi max 30 personer att komma och äta jultallrikar hos oss på Bränneriets Gård. Pga Corona har vi bestämt oss för att inte ha buffé  utan ni sitter med bra avstånd mellan sällskapen och vi serverar 3 jultallrikar (se meny nedan), där allt precis som vanligt är lagat och bakat från grunden av oss med antingen egenproducerade råvaror eller lokalt inköpta. Ni kan även välja att ta dessa som Take-Away samma dagar, endast förbeställning (varma rätter behöver värmas av er) på info@brannerietsgard.se.

Vi har fullständiga rättigheter och endast förbokning gäller, allergier eller vegetariska alternativet måste anmälas i förväg. Allt är laktosfritt.

Kostnad 325:-/pers, barn under 12 halva priset för halv portion.

Söndag 6/12, kom mellan 13-14

Torsdag 10/12 kom från 18

Fredag 11/12 kom från 18

Torsdag 17/12 kom från 18

Fredag 18/12 kom från 18

FÖRRÄTTSTALLRIK

Äpple &currysill; matjessill med klick av brynt smör/crème fraische och picklad rödlök, Apelsin & pepparsill, Varmrökt laxtårta, Rödbetsgravad lax med sås, Rökt lax, ägghalva med dillmajo och rom.

VARMRÄTTSTALLRIK

Fänkålsgriljerad julskinka, kalvköttbullar, svartvinbär & ingefärsglacerade kamben, tollarpssalami, rökt nötkött från Gunnaröd med pepparrotsvisp, brysselkålssallad och rödkål.

DESSERTALLRIK

En liten skål risgrynsgröt med rårörd hallonsås, saffransbiscotti och 2 tryfflar

På varje bord kommer det att stå Janssons frestelse, bröd, smör ,ost och grönkålssallad.

Grisköttet kommer från Nolgrens, all kalv och nöt från Gunnaröd och rökta laxen från Björks. Allt grönt har vi odlat själv.

VEGETARISKT ALTERNATIV:

FÖRRÄTTSTALLRIK

Svill, ägghalva med dillmajo och tångrom, kryddbakad pumpa med bondbönor och björnbär, sillfri jansson, rödbetssallad

VARMRÄTTSTALLRIK

Vegetariska köttbullar, brysselkålssallad, grönkålspaj med senapssås, långbakad rotselleri med svartkålsströssel, rödkål.

Boka ditt bord eller take-away på info@brannerietsgard.se, vi reserverar oss för ev förändringar i Coronarestriktionerna. Take-away kommer förpackat i plast-eller folieformar, ni värmer det som ska vara varmt och lägger upp själv. Även Jansson, sallad,och bröd ingår.

Välkomna!

Margitha, Anders & Kajsa

 

INSTÄLLD KRANSBINDNING!

Tyvärr känner vi att vi pga. de nya restriktionerna inte kommer att kunna genomföra kransbindarkvällarna i år. Då detta är en av årets absoluta höjdpunkter känns det extra tråkigt.

För att kunna tillhandahålla det stora utbudet av material och blommor som vi brukar erbjuda, så måste beställningen läggas långt i förväg, vilket gör att vi nu ligger ute med dessa kostnader…. Så vi hoppas att ni vill hjälpa oss genom att köpa ett material kit för att pyssla hemma. Birgitta håller just nu på att skriva en instruktion för er som är nybörjare och ni andra tror jag nog har full koll!

Vill ni inte pyssla hemma så finns det möjlighet att komma under våra ordinarie öppettider och binda i vårt växthus utanför entrén med viss stöttning och guidning av mig.

I grundkitet plockar vi ihop en stomme, bindtråd, klamrar, upphängning och mossa. Sen dukar vi fram som vanligt med naturmaterial, band och pynt som ni kan plocka av. Kostnad 250:-/krans i reducerat pris. Materialet kan hämtas mellan 9-17.30 tisdag-fredag, 9–15 lördag v48 och 49.

Precis som vanligt har ni också möjlighet att plantera en egen julgrupp i växthuset. Det finns gott om blommor och material, ta med egen kruka eller köp av oss.

Ta hand om er så hoppas vi att allt återgår till det normala nästa jul!

Margitha, Birgitta och Anders

Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv

info@brannerietsgard.se
0413-184 23
 

Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!

Öppettider:

Torsdag - fredag 11-17

lördag -  11-15

Alla helgons dag 31/10 stängt, sista öppna dagen för säsongen 19/12