rönnbär
WROD0023
JORDGUBBAR
DX9Q7821
XROD0133
DSC_9331
DSC_6950
BUCATINISPARRIS
Gårdsbutik & Café

Gårdsbutiken 

Välkomna in till vår gårdsbutik där vi erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk och glass med ursprung från gårdens odlingar. På våren hittar du även tomat-,chili och sommarblommeplantor uppdragna av oss.

De egna produkterna har under året fått sällskap av annan lokalproducerad mat så som honung, kött, olja. Gemensamt för alla är att de håller en hög kvalitet och är gjorda "på riktigt". Änga Gårds kryddblandningar till säsongens matlagning, lakrits från Almaregården, kyckling från Ebbatorpet, Tollarpssalami, kaffe från Södra Sandby kafferosteri och Eslövsvinäger är några av dem. Även i år säljer vi det goda frysta köttet från Gunnaröds Gård.

På hyllorna står också svenska bruksföremål av hög kvalitet. Från Växbo lin finns bl.a. handdukar och disktrasor (de bästa som finns) och handgjorda borstar mm från Iris Hantverk, gotländska lammskinn. Linoljesåpa och linoljefärg från Genarp och bivaxdukar. Skäm bort dig själv eller köp en present till någon ni tycker om!         

Café med gokaffe och härbakat samt lättare luncher

Gårdsbutiken öppnade 2012 och i caféet serverar vi luncher och kakfika som alltid har sin utgångspunkt från vad som är i säsong och odlas just nu. Alla våra öppetdagar kan du komma och njuta av det bästa säsongen har att erbjuda i form av hembakade kakor, vår egen must och nektar samt lättare luncher (se den gröna menyrutan ovan). Allt lagas och bakas av oss på gården. Luncherna serveras 11.30-14.30 alla våra öppetdagar. Ruggiga dagar under hösten tänder vi brasan! Slå dig ner med en inspirationsbok eller tidning och njut i lugn och ro. Och tillåter vädret är självklart vår stora och populära uteservering öppen och barnen är välkomna i lekhörnan!             

Grupper         

Vi har möjlighet att ta emot både små (dock minst 10) och stora grupper efter bokning. Det finns även serveringstillstånd för alkohol. Max 50 sittande personer och bussparkering är inget problem. All mat är givetvis gjord av oss från grunden och de råvaror vi inte producerar själv köper vi in lokalt. Under högsäsongen Juni t.o.m. Augusti tar vi dock endast emot grupper i mån av plats under våra normala öppettider. Förfrågan via mail.


Julbuffé 2023 

Med utgångspunkt från våra odlingar, Skånska varor och mycket kärlek till den goda maten lagar och bakar vi allt från grunden här hos oss.  Vi sitter (max 50) i caférummet och hämtar maten i ommöblerade butiken. Dricka (alkohol och alkoholfritt) finns att köpa till.

PRIS 495:-, BARN 3 tom 13 ÅR HALVA PRISET.  Anmälan endast via mail.

-Klar curry-och äppelsill 

-Krämig peppar- och honungssill 

-Matjesröra i rågcrisp  

-Rökt lax från björks med citron  

-Dill-och enbärsgravad lax med syrad fänkål och dillsås   

-Ägghalvor med pepparrotstopping och picklad senap  

-Fänkålsgriljerad lättrökt, skånsk skinka & senap 

-Prinskorv från Nolgrens 

-Kalvköttbullar på färs från Gunnaröd  

-Heberleins spickeskinka med pickles  

-Tollarps salami & Marieholms lökkorv 

-Vegetarisk medelhavsinspirerad paté   

-Rödbetssallad 

-Grönkålssallad med äpple, rödkål och granatäpple  

-Grönkålspaj med blå kornblomsost  

-Smakrik rödkål (både kokt och syrad)  

-Ugnsgratinerad timjanpotatis 

-Janssons frestelse  

-Bakade gul-och rödbetor med saffranskryddad havtornssås   

-Bröd, smör, ost   

Extra till
vegetarianer:
 

-2 x svill + veggibullar  

Dessert:
-Risgrynsgröt med hallonsås  

-Våra eko- äpple (Gloster eller Elise)  

-Tryffelkaka  

-Hemgjort godis  & glass

 

kaffe/te   


Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv

info@brannerietsgard.se
0413-184 23

Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!

Öppettider

Tosdag - fredag 11 - 17

Lördag - Söndag 11 - 15

Sista öppetdagarna för i år blir 18:e och 19:e/12 11-17. Sen tar vi Snälltåget till fjällen...Bränneriets Gård © 2023 - Asekio - AI Website Builder