Pajdeg:
3dl mjöl
125g smör
3msk kallt vatten
Fyllning:
2 buntar grön sparris
1 färsk liten vitlök
100g babyspenat
2dl lagrad riven ost
Äggstanning:
3 ägg
1dl grädde
1dl mjölk
¾ burk ramslökspesto
Salt o svartpeppar
Blanda ihop pajdegen snabbt i matberedare, tryck ut i springform och ställ i frysen (så rasar inte kanterna lika mycket i ugnen sen)
Förgrädda i 175° ca 15 min.
Mjuka upp den hackade färska vitlöken och spenaten i lite olja i en stekpanna (spara lite blad till toppingen). Lägg blandningen i botten på pajen.
Bryt av nedersta delen på sparrisen och skär den i 3cm bitar, spara topparna till garneringen.
Lägg sparris och ost på pajen.
Gör en äggstanning av resterande ingredienser och häll över.
Baka i ugn ca 30 min, håll koll så den inte blir för mörk.
Förväll sparristopparna hastigt och blanda med resten av ramslökspeston och spenatbladen.
Lägg garneringen i en snygg hög mitt på pajen innan servering.
Gör en kall sås på fet crème fraiche som kryddas enkelt med ramslökssalt och svartpeppar.
Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv
info@brannerietsgard.se
0413-184 23
Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar.