Ingredienser:
Pajdeg:
3dl mjöl
125g smör
3msk kallt vatten
Fyllning:
2 buntar grön sparris
1 färsk liten vitlök
100g babyspenat
2dl lagrad riven ost
Äggstanning:
3 ägg
1dl grädde
1dl mjölk
¾ burk ramslökspesto
Salt o svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop pajdegen snabbt i matberedare, tryck ut i springform och ställ i frysen (så rasar inte kanterna lika mycket i ugnen sen)
Förgrädda i 175° ca 15 min.
Mjuka upp den hackade färska vitlöken och spenaten i lite olja i en stekpanna (spara lite blad till toppingen). Lägg blandningen i botten på pajen.
Bryt av nedersta delen på sparrisen och skär den i 3cm bitar, spara topparna till garneringen.
Lägg sparris och ost på pajen.
Gör en äggstanning av resterande ingredienser och häll över.
Baka i ugn ca 30 min, håll koll så den inte blir för mörk.
Förväll sparristopparna hastigt och blanda med resten av ramslökspeston och spenatbladen.
Lägg garneringen i en snygg hög mitt på pajen innan servering.
Gott att servera till:
Gör en kall sås på fet crème fraiche som kryddas enkelt med ramslökssalt och svartpeppar.