Logga: Bränneriets Gård

Sparris

Den skånska gröna sparrisen är verkligen en delikatess, men den har en kort säsong på ca 6 - 7 veckor så det gäller att passa på. 

Förvara sparrisen i ett glas med lite vatten i kylen så håller de sig fräscha länge.
Bryt av nedre delen av sparrisen så får man inte med den träiga biten, då behöver man inte skala den gröna sparrisen.
Ugnsbaka med eller utan lock i 200 grader, 15-30 minuter, beroende på ugn, form, sparristjocklek…olja, salt och peppar på.
Stek – de är färdiga när de ”gungar” på pincetten.
Grilla, i folie med olja o salt eller på galler (inte för varmt), behöver ej förkokas.
Bräsera i vin o smör i en panna på spisen.
Koka några minuter och glöm inte tillsätta lite smör eller olja så de blir vackra.
Ska man servera dem kalla? Koka sparrisen ett par minuter och kyl i iskallt vatten så tappar de ej färgen, glöm inte att hälla lite olja på.

Tips: Ramsökssmör är jättegott till.

Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv

info@brannerietsgard.se
0413-184 23
0709-260 463

Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!

Öppettider

1/10 - 22/12

Torsdag-Fredag: 11-17
Lördag: 11-15

Alla helgons dag 3/11 stängt.