Logga: Bränneriets Gård
 

Aktuellt

Här finner du senaste nytt och annat som är aktuellt.

Konstutställning och påsköppet

tis, 2019-04-16 20:13

Vi öppnar för säsongen nu på Långfredag den 19 april, med konstutställning, ny lekplats, Nillas glass på våra bär, många provsmakningar, våra egna ägg (så långt de räcker) påskmeny och gofika! Öppettiderna under påskhelgen – fredagen den 19 april till måndagen den 22 april är mellan klockan 11 och 15, därefter håller vi öppet onsdagar, torsdagar och fredagar klockan 11-17 och lördagar och söndagar klockan 11-15 fram till och med september månads slut.

Kosläpp på Gunnaröd

fre, 2017-04-21 09:32

Vi ska vara med på årets Kosläpp på Gunnaröds Gård!

Söndagen den 23/4 från kl 14 kan ni komma och träffa oss, vi har bl a med oss årets alldeles färska ramslökspesto men även mycket annat. Klockan 16 släpper de ut korna så det finns gott om tid att handla, fika och titta på gården!

Välkomna!

Höstsäsong och nya öppettider

tors, 2016-09-29 17:43

Denna veckan är sista veckan med sommaröppettider. Från och med oktober och fram till jul har vi öppet torsdag-fredag 11-17 och lördagar 11-14. Vecka 41 har vi dock stängt torsdagen den 13/10. Eldrimner, som är ett nationellt resurscenter för mathantverk, har abonnerat caféet och butiken för en nationell mathantverksdag hos oss!

Kransbindarkvällar

tors, 2016-09-29 17:42

De populära kransbindarkvällarna genomför vi vecka 47 – måndagen den 21/11, tisdagen den 22/11 och onsdagen den 23/11. Under kunnig ledning av Birgitta Schwartzkopf lär du dig binda de vackraste julkransarna! Kursmaterial till en krans och kvällsmat med soppa, bröd och kaka kostar 400 kronor per person. Maxantal 15 pers / kväll så först till kvarn… Ring eller maila!

Serveringstillstånd för slutna grupper

tors, 2016-09-29 17:41

Visste ni att vi nu har serveringstillstånd för slutna grupper utanför öppettiderna? Är ni en grupp (arbetsgruppen på företaget, föreningen eller helt enkelt ett privat sällskap) så kan ni boka in er en kväll hos oss med mat och dryck. Framåt julen kommer vi att servera julltallrikar till förbokade grupper utanför öppettiderna. Ring eller maila för mer info. 

Först kommer blåbären, sen hallonen och björnbären

tis, 2015-07-28 15:47

Den här sommaren är onekligen en prövning för oss alla. Men visst blir det självplockning av hallon, det dröjer bara lite… Nytt för i år är att vi även kommer att ha blåbär och björnbär till självplockning! Blir som det brukar, vilket inte är självklart just i år, så blir det först självplockning av blåbär, eftersom de mognar snabbast, sedan kommer hallonen och till sist björnbären. Hallon och björnbär kan man plocka långt in på hösten, men blåbären sätter bara bär en gång så först till kvarn…

Nya produkter i butiken

sön, 2015-05-10 10:42

När säsongen nu har satt igång har vi fyllt hyllor, kylar och frysar med nya varor från både gamla och nya leverantörer. Gemensamt för alla är att de håller en hög kvalitet och är gjorda "på riktigt". Bjärhus goda charkuterier, Sunnantorps grillkorv och salami, Gårdschips från Halland, kryddblandningar till all sommarens matlagning, ekologiska teer och Pralinhusets handgjora chokladkakor är några av dem. Även i år säljer vi det goda ekologiska frysta köttet från Gunnaröds Gård, närproducerade oljor, vaktelägg osv...

Uppdaterad grönsaksinspiration

mån, 2015-03-09 14:19

Under fliken inspiration hittar du information och tips om våra grönsaker. Vad de heter, hur du tillagar dem och lite allmänna tips om förvaring etc. Alla grönsaker finns inte alltid, vi följer odlingssäsongen så man alltid har något att längta till. Just nu längtar vi efter alla våra grönsaker, men har passat på att uppdatera hemsidan inför kommande säsong.

Kransbindarkvällar

mån, 2014-11-03 10:15

Styrkta av förra årets nöjda kunder ordnar vi återigen kransbindarkvällar under kunnig ledning av Birgitta Schwarzkopf. I priset (400:-) ingår förutom material till en normalkrans även kvällsmat i form av soppa, bröd, kaffe o kaka. Vill man pyssla med julens blommor eller uppgradera till större krans finns material även till detta att köpa till. Det finns platser kvar till den 24- och 25/11 och anmälan görs via mail. Välkommen till en trevlig pysselkväll i julens tecken!

Självplockningen

mån, 2014-09-08 09:31

Nu stänger vi tyvärr självplockningen av hösthallon för i år. Väder och hård plockning har gjort att hallonen blivit trötta och vi får hoppas att de piggnar till av lite vila så vi kan fylla våra frysar. Man är trots det alltid välkommen ut i odlingen för att titta på allt vi odlar där.

Självplockningen

ons, 2014-08-27 13:00

Hallonen är i full gång nu och det är först till kvarn som gäller, vi välkomnar många nya plockare i år och vill man plocka mycket så kan det vara bra att komma i början av veckan. De mognar mycket under söndagar och måndagar då vi har stängt.  Men bara att få till en tårta eller dessert är väl underbart det också. 

Välkomna på självplockning av hallon!

tors, 2014-08-07 15:21

Nu öppnar vi upp självplockningen av hösthallon. Det är fortfarande tidigt på säsongen och hallonen ger som mest om några veckor! Har du tid att komma i början av veckan är utbudet som störst – först till kvarn gäller! Se gärna under självplockningsfliken på hemsidan så hittar du mer information. Det finns bär att plocka till helgens tårta eller dessert men är ni ute efter att sylta, safta eller lägga in så ta det lugnt.

Gilla oss på Facebook

tors, 2014-08-07 15:18

Självplockningen av hallon pågår så länge vi har hösthallon! Tidigare i sommar har vi haft självplockning av blåbär i mindre skala. Detta berättade vi om på vår facebooksida. Gilla oss gärna på Facebook så får du alltid de senaste nyheterna och då och då lite specialerbjudanden! 

Matmässa på Ringsjöstrand

tors, 2014-08-07 15:15

Välkomna och träffa oss och andra lokala livsmedelsproducenter på matmässan på Ringsjöstrand tisdagen den 26 augusti klockan 16-20. Läs mer här! 
Varmt välkomna!

En fylligare hemsida

tis, 2014-04-08 11:56

Varmt välkommen till en ny fyllig hemsida till Bränneriets Gård. Successivt har vår verksamhet utökats med först gårdsbutik och nu även bostäder och café. Utvecklingen av hemsidan är en naturlig del av detta. Hemsidan och hela vår grafiska profil står kommunikationsnätverket Portal413 för. Inom kort kommer vi att lägga ut säsongsanpassade recept och tips och information om de olika grönsaker vi har i butiken. Detta kommer du att hitta under fliken Inspiration.

Bränneriets Gård
Nöbbelöv 1303 (hitta hit)
241 93 Eslöv

info@brannerietsgard.se
0413-184 23
 

Om Bränneriets Gård
Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Det finns även ett mysigt café. Välkommen in på en kopp kaffe och härbakat eller en säsongsanpassad lunch!

Öppettider:

Stängt för säsongen